De Droom

image

Nu jullie wellicht ‘Het begin’ gelezen hebben vragen jullie je misschien af wat er nu eigenlijk allemaal begon. Ik kan vertellen dat het vinden van je levenspartner één van de mooiste dingen in het leven is, maar dat er vanuit het bij elkaar zijn dromen ontstaan die ook haalbaar zijn, is nog veel mooier. Samen op ontdekking, hard werken voor de toekomst en dus aan die dromen werken is ongelofelijk mooi. En dat hebben Jelle en ik.

Toen het idee voor het eerst ter sprake kwam om op het water te gaan wonen hadden we natuurlijk totaal nog geen idee van hoe we hier vorm aan gingen geven. We lieten het eens tot ons doordringen en begonnen er serieus over na te denken, de vraag was hoe? Een motorboot is leuk wanneer je voor een dagje een speedboot huurt of zoals in ons geval voor een week, maar om daar mee de mooiste plekken van de wereld op te zoeken leek ons wat duur en eerlijk gezegd ook behoorlijk saai, niets ten nadele van motorboot eigenaren hoor maar wij houden nog van wat meer spanning en sensatie als je begrijpt wat ik bedoel, dus dachten we aan meteen zeilen. Kleine kanttekening aan dit verhaal, wij hadden nog nooit gezeild. De wildste plannen kwamen al op tafel en er werd al gekeken naar de mooiste schepen, maar vinden we het zeilen eigenlijk wel wat? Misschien vinden we er wel helemaal niks aan.

CWO1

Na wat informatie opgezocht te hebben op internet naar zeilscholen die les geven op een zeiljacht, wat voor ons ook nog redelijk in de buurt lag, zijn wij beland bij de zeilschool Flevo Sailing. Deze zeilschool is gevestigd in Lelystad en wordt gerund door Maarten en Jacques. We waren er al gauw over eens dat dit de zeilschool was voor ons en na wat heen en weer gemaild te hebben was het in April 2013 tijd voor onze eerste zeilcursus, CWO1, die we samen behaald hebben. Dit was zo’n heerlijke ervaring dat we meteen verslaafd waren aan het zeilen, nu wisten we het zeker onze droom kon werkelijkheid worden. In oktober dat jaar hebben we meteen onze CWO2 cursus behaald, ook weer bij Flevo Sailing. Ik raad ze ook echt aan iedereen aan. Wij hebben zelf cursus gehad van Maarten (25), de meest rustige, positieve en aardige instructeur die ik ooit ontmoet heb en buiten de lesuren ook nog eens een zeer prettig persoon is om mee om te gaan. Verder is Jelle bezig geweest met het behalen van zijn vaarbewijs en heeft hij inmiddels ook de theorie kustnavigatie op zak. Ik daarentegen loop iets achter, ik heb alleen nog maar vaarbewijs 1 behaald.

CWO2 behaald
CWO2 behaald

Maar wat is nu de droom? We willen wonen op het water, op een schip dat groot genoeg is voor ons twee, wat dus een redelijk schip mag zijn aangezien Jelle de lengte heeft van 1,92m, die ons relatief veilig over de mooiste zeeën kan brengen, naar de mooiste plekken en de meest interessante personen. Ons doel is niet om rond de wereld te varen, niet prestatiegericht maar genietend gericht. Gaan waar de wind ons brengt en daar blijven tot de tijd aangekomen is om weer mee te gaan met de wind. Geen tijdslimiet en geen druk. Beide nooit gezeild en toch zulke grote dromen hebben en dat het dan ook nog werkelijkheid wordt is helemaal geweldig.

Om die droom uit te laten komen moet er hard gespaard worden. Omdat dit nog wel even duurt en we toch jaarlijks geld uitgeven aan één of meerdere vakanties, ontstond het idee om eerst een wat kleiner zeilschip te kopen waarmee we kunnen oefenen, ervaring op kunnen doen en schepen leren kennen, het gezegde spreekt niet voor niets ‘Koop een boot, werk je dood’. Dit idee ontstond eind vorig jaar, 2014. Inmiddels zijn wij dus trotse bezitters van Rebelsje en is er weer een hoofdstuk van de droom compleet. Nu op naar het volgende deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *