De Voorbereidingen

Foto 20-03-15 16 53 04

De Voorbereidingen zijn druk aan de gang. Natuurlijk hebben we de afgelopen weken druk gewerkt op Rebelsje, ze had wat kleine werkzaamheden die gedaan moesten worden waar Jelle jullie later nog wel meer over zal vertellen. Verder hebben we de spiegel geschuurd en geverfd, er zat namelijk een hele leuke tekening op, wat veel tijd heeft gekost. En natuurlijk zit er ook weer een nieuwe antifouling op. En vanbinnen is ze helemaal schoon gemaakt, wat ook wel mocht aangezien onze meid al 37 jaar is.

Foto 09-05-15 10 32 47 Foto 01-05-15 15 28 14 Foto 19-04-15 14 05 52

Al dat klussen is natuurlijk leuk maar uiteindelijk kijk je uit naar dat ene moment, dat ze te water mag. Iets wat voor ons heel spannend is aangezien wij dit zelf nog nooit hebben meegemaakt en onze Rebelsje ook alleen nog maar op het droge hebben gehad. En te water gaat ze op 18 mei. Die datum komt steeds dichterbij en zoals met veel dingen in het leven merk je toch altijd dat je dan net wat tijd te kort komt of eerlijk gezegd er komt altijd meer werk bij kijken. Je blijft dingen zien die je wilt aanpassen of nog wilt verbeteren, maar nu is het gewoon zaak dat we lekker gaan varen.

Wat onze eerste vaart wordt? We gaan Rebelsje op de motor van Ophoven, België naar Friesland varen. Dit alleen al gaat een spannende vaart worden, alles op de motor, met een mast die nog gestreken ligt van 12.5m en de eerste sluis die we mee gaan maken heeft al meer dan 6 m verval. Een hele belevenis dus. Maar ik heb er ontzettend veel zin in, ik kan echt niet wachten, al die vaaruren op de boot, samen met Jelle genietend van onze tijd en hopelijk met mooi weer.

Om de eerste tocht zo veilig mogelijk te laten verlopen moet er natuurlijk een navigatieplan gemaakt worden. Nu ben ik hier redelijk goed in omdat ik te nauwkeurig ben en alles perfect wil hebben, soms misschien wel te perfect. Ik maak deze route voor het eerst niet op een kaart maar met iNavX op de Ipad. Verder hebben we wel een papieren kaart van de Maas en zal ik van de IJssel ook nog wel een papieren kaart kopen, gewoon voor de zekerheid. Daarbij komt dat ik alles papier zet. Iedere waypoint die ik maak op de route word genoteerd. Je wilt niet dat je apparatuur uitvalt en dat je niet weet waar je bent toch?

Dan zijn er nog andere kleine dingen die geregeld moeten worden. Waar hijsen we de mast bijvoorbeeld, hoe komen we bij Rebelsje en als we dan toch met de auto gaan hoe komt die weer terug? Hoe komen wij thuis vanuit Friesland? Wat moet er allemaal nog gebeuren? En wat moet er nog op de boot komen voor de hele week aan eten, drinken, kleding en vermaak? Gelukkig heb ik al veel antwoorden op al die vragen. Mijn lieve vriendinnetje Indira en haar vriend Ces brengen mij naar Rebelsje met onze auto en brengen die weer thuis. En mijn schoonouders komen ons ophalen in Friesland zodat ze Rebelsje ook meteen kunnen zien. En dankzij mijn schoonouders, die hun caravan verkocht hebben, heb ik een heleboel handige spullen voor op de boot. Denk hierbij aan, borden en bekers die niet stuk kunnen, extra handdoeken en theedoeken, bestek en natuurlijk handige meeneem spelletjes voor deze kleine spelletjes freak. Jelle zal met zijn broer op zaterdag al vertrekken zodat zij nog de laatste klusjes kunnen doen. Ik moet de hele week nog werken dus na mijn nachtdienst kom ik ook aan op zondag.

Tussen al die voorbereidingen moet ik nog wel 5 dagen werken en hebben we nog een bruiloft. Stress? Nee, nog niet, gewoon het hoofd boven water houden 😉

3 thoughts on “De Voorbereidingen

  1. hee, mijn oude buurboot uit de jachthaven!

    Goede reis naar Friesland, maarre…. Waarom niet via de Maas en stukje Waal via het Amsterdam Rijnkanaal naar Amsterdam, daar de mast overeind en lekker zeilend het IJsselmeer over?

    Veel plezier, mooie boot!

    1. Hey Stefan, dat is ook een mooie route en hebben we zeker naar gekeken. Maar vele wegen lijden naar rome. Wegens tijdslimiet en het voordeel van de stroom mee voor deze route gekozen. Ze is zeker een mooie boot en gaan er volop van genieten!

  2. Het Ijsselmeer zullen we nog heel vaak gaan zeilen en de Ijssel zullen we waarschijnlijk voorlopig niet meer komen en dat schijnt best de moeite waard te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *