Stichting Haarwensen

langhaar

Een aantal jaar geleden had ik mijn eigen glossy magazine en wilde ik een artikel schrijven over de knipdag die georganiseerd wordt in Apeldoorn door Dirk Groeneveld.
Dirk zet zich in voor Stichting Haarwensen. Samen met zijn broer organiseerde hij de eerste knipdag. De broer van Dirk kampte namelijk zelf met kanker en zag in het ziekenhuis zoveel kinderen die ook met deze ziekte te kampen hadden en dus vaak met een kaal koppie rondliepen. Dit ontroerde hem zoveel dat hij zich extra voor hun wilde inzetten in zijn laatste jaar. Helaas doet Dirk het na de eerste editie zonder zijn broer, maar gelukkig krijgt hij hulp van familie en vrienden.

Inmiddels is het een groot succes in Apeldoorn en wordt het nog altijd georganiseerd. Ik wil via deze weg Dirk dan ook heel erg bedanken voor zijn inzet voor dit goede doel. Er gaat namelijk ontzettend veel werk zitten in het organiseren en regelen van sponsoren voor zo’n dag. Hij heeft al ontzettend veel mensen in beweging gebracht en zo ontzettend veel vlechten al naar Stichting Haarwensen kunnen brengen.

Nu, na ik geloof drie of vier jaar, had ik lang genoeg gespaard en kon ook mijn haar voor de tweede keer gedoneerd worden. Helaas kon ik dit jaar niet bij de knipdag zijn, maar dat wil natuurlij
k niet zeggen dat ik het niet kan doneren. Ik kies er nu voor om dit te doen omdat met het zeilen mijn lange staart toch wel gevaarlijk kon worden.

Vandaag was het weer zo ver. Ik kon bij Ami Kappers terecht. Minimaal 30cm. Mijn haar werd in twee vlechten gedaan. Ik kreeg nog de vraag ‘Weet je het zeker?’ en ja ik wist het zeker. Zolang mijn haar groeit, zal ik blijven sparen en zal ik mijn haar blijven doneren!
Wat bleek nu bij Ami Kappers, dat ze gratis knippen voor Stichting Haarwensen. Zo’n ontzettend mooi initiatief echt super. Bedankt!

Nu heb ik weer een lekker kort koppie en kan ik morgenvroeg drie vlechten op de bus doen. Drie? Ja, want mijn vriend heeft een tijd geleden ook zijn haar afgeknipt en de vlecht bewaard zodat we ze samen op kunnen sturen.

Mocht jij nu ook lang haar hebben en weer eens wat anders willen? Denk er dan ook eens over na om het te doneren. Het kon voor Stichting Haarwensen die pruiken maken voor kinderen die door welke ziekte dan ook te kampen krijgen met haarverlies, maar er zijn natuurijk meerdere stichtingen. Het is in ieder geval een groot gebaar en anderen zullen er ontzettend blij mee zijn!

Ik ben in ieder geval weer blij met mijn korte koppie en kan niet wachten tot de volgende drie jaar, dan doen we het gewoon nog een keer.

imageimage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *