Ultiem Genieten

image

Jullie hebben nog een hoop grote verhalen van ons te goed over onder andere onze reis naar Nederland maar wilde toch eerst even onze tweede zeildag met jullie delen.

Afgelopen dinsdag was het heerlijk zomers weer en tot onze verbazing met een mooi windje, nee niet zo één die stinkt, maar eentje die de zeilen goed vult. Na het tapen van een aantal scheuren. Die helaas ontstaan zijn bij de eerste zeiltocht, in ons toch wel wat verouderd zeil en het goed vastzetten van de uitlaat, wat de lekkage niet geholpen heeft maar er nu wel achter zijn dat het om de uitlaat van de Webasto gaat, zijn we vertrokken uit de haven.

image

We kennen het gebied rond de haven nog niet op ons duimpje dus besloten lekker de vaargeul te volgen op de motor tot het open water. Toen met de neus in de wind en het grootzeil gehesen. Ook dit keer bleef het grootzeil achter twee haken van de reef hangen maar gelukkig hadden we het snel in de gaten. Wel iets om even naar te kijken zodat het geen derde keer gebeurd. Gelukkig uit een wijze les onthouden, als het te zwaar gaat moet het zeil ergens vast lopen.

Nu het grootzeil gehesen is eerst even lekker het gevoel weer krijgen. We merken heel goed dat onze boot een snelle boot is want nu al varen we 7 knopen met matige wind en enkel het grootzeil. En aangezien het gevoel er al snel weer in zit pakken we meteen de fok erbij. We hebben halve wind en besluiten om onze stuurautomaat ook even wat werk te laten doen. En dan zit je daar, beseffend dat je nu dan echt op je eigen zeilboot zit, varend in ultieme weersomstandigheden, in je zwemkleding en zwemvest scherend over het water. Ja dat is echt ultiem genieten. We kijken elkaar aan en zeggen tegen elkaar “Hier doen we het allemaal voor”.image

Na een drie uurtjes gezeild te hebben besluiten we in de baai voor het strand van Lemmer nog even voor anker te gaan. Dan kunnen we rustig even chillen en een duik nemen. Het voor anker gaan ging heel soepel. Jelle gooide het anker uit en ik sloeg wat achteruit. We hadden van te voren al genoeg lijn gepakt, minimaal drie keer de diepte. De motor in zijn vrij gezet en gekeken of we stil lagen. Dit deden we door twee punten vlak achter elkaar te nemen en dan te kijken of de afstand veranderd. Resultaat: we liggen stil. Dan kan het genieten beginnen. Jelle is de schipper dus neemt een Dr. Pepper en ik een heerlijk biertje. Ik hang de hangmat op en pak de handdoeken.

Jelle is een held, nou ja gewoon geen mietje. Die twijfelt geen seconde nadat hij het zwemtrapje heeft bevestigd en springt voor het eerst van Rebelsje zo het water in. ‘Totaal niet koud’ zegt hij. Ik ben niet zo’n held, sterker nog ben soms echt een mietje niet te benoemen koukleum. Jelle wil mij filmen maar weet dat dit lang kan gaan duren. Nadat ik 2 min als een klein kind heb gestaan ‘Jelle ik durf niet’ zeg ik tegen hem ‘Tel maar af’ waarop Jelle antwoord ‘Ja, vanaf hoeveel? Duizend zeker?’ Ik zeg hem dat hij van drie mag aftellen en spring dan ook echt het water in. Of het koud was? Nee, niet koud maar moest wel even wennen.

Met het idee dat ik nog ruim een uur heb voor we weer weg moet besluit ik eerst heerlijk te wiegen in de hangmat met mijn biertje om daarna nog eens in het water te springen. Tot er een telefoontje komt. Frank en Eva, vrienden van ons, komen gezellig BBQ’en en zitten al in de auto. Dus i.p.v dat ze er om 19 uur zouden zijn zullen ze nu 17:30 uur arriveren. Nog heel even het biertje opdrinken en dan dus het anker weer binnen halen.

Terug in de haven hebben we ze ontvangen, zijn we eerst nog naar de Beachclub in Lemmer geweest en hebben Eva en ik nog een duik genomen. Daarna boodschappen doen en de BBQ aanzetten. We hebben heerlijk op de steiger gezeten met een drankje en veel vlees, heerlijk gekletst en de aankomende vakantie van Frank en Eva besproken. En na hun vertrek hebben Jelle en ik nog heerlijk samen gelegen onder de sterren hemel. Vandaag was heerlijk, echt ultiem genieten!

One thought on “Ultiem Genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *